Vršimo prevoz preminulih iz Njemačke u Bosnu i Hercegovinu (BIH), Hrvatsku, Srbiju, Makedoniju i Crnu Goru. Za naše klijente osiguravamo prikupljanje svih potrebnih dokumenata za prevoz preminulih. Sve potrebne dokumente rješavamo u roku od nekoliko sati: Sterbeurkunde, Todesbescheinigung, Leichenpass, kao i Sprovodnicu u konzulatu koji vam pripada. Naša usluga prijevoza uključuje:

  1. Odijevanje preminulih (ako je potrebno), zatvaranje lijesa i pregled istog s sanitarnim inspektorom. Nijedna od ovih usluga se ne naplaćuje dodatno!
  2. Naša pogrebna služba je licencirana i posjeduje sve potrebne dozvole za prijevoz u svim zemljama EU.
  3. Prevoz se obavlja modernim klimatiziranim vozilima, a surađujemo i s pogrebnicima koji se bez problema sporazumijevaju na stranim jezicima. Oslobađamo obitelj bilo kakvog hodanja i obavljanja administrativnih poslova; potrebno je samo da nam pružite osnovne podatke o preminuloj osobi.

Prevoz između Njemačke i ExYu traje najviše 24-32 sata.

Prevoz pokojnika iz Njemačke u Srbiju

Uz dosadašnje iskustvo u medjunarodnom prevozu pokojnika te uredjivanju kompletne dokumentacije vezane za transport umrle osobe, veliko iskustvo imamo i u prevozu pokojnika iz inostranstva u Srbiju.

Dokumentaciju za sam transport i kontaktiranje neophodnih institucija u zemlji prepustite nama pogrebno preduzeće Palma sa preko 20 godina iskustva u uslugama prevoza i opremanja pokojnika. Svu neophodnu dokumentaciju za prevoz prikupljamo SAMOSTALNO od Vas nam je potrebno samo osnovni podatci od preminule osobe.

Pogrebno Palma